top banner

Terug naar ArchiefBroekpolder


Sinds de Regio met het Ruimtelijk Plan Regio Rotterdam 2020 kwam is de Broekpolder weer volop in de discussies van de Vlaardingse partijen aanwezig.Huizen in de Broekpolder dat kan niet, en grote luxe huizen dat kan helemaal niet..
Boze Wethouder, Groen Links en Pvda in paniek, handtekening acties organiseren enz.
De burger moet meepraten moet invloed hebben. Het mag niet doorgaan!
Bekende kreten zoals de Broekpolder moet groen blijven zijn er weer. De hoeders van ons groen gaan actie voeren tegen een ontwikkeling waaraan zij hebben mee geholpen.
Maar waar waren zij in een eerder stadium, hoe stemden zij toen?

Toen Stadsbelangen Vlaardingen in december 2003 met het initiatiefvoorstel kwam een referendum over de Broekpolder te houden, zodat vast kwam te liggen dat de Vlaardingse burgers de Broekpolder groen wilden houden, toen gaven deze partijen "niet thuis".
Een referendum was wel een aardig idee maar het was nog te vroeg, het was niet nodig alle Vlaardingers te laten stemmen, het zou niet lang meer duren voordat er verkiezingen waren enz., enkele kreten waarom men tegen dit voorstel stemde.

De ware reden:

De burger mocht niet mee praten over de Broekpolder! Dat was lastig!

Stadsbelangen was indertijd , en is nog steeds van mening dat een handtekening actie niet die legitimatie geeft om de Regio op andere gedachten te brengen. Daar is een referendum voor nodig. Een grote meerderheid van Vlaardingers die beslist dat de Broekpolder groen moet blijven had zeker bij de voorbereiding van de besluitvorming al bij voorbaat een rem gezet op het plaatsen van een rode ster op de kaart, locatie Broekpolder.

Het is nog mogelijk om op korte termijn een referendum te houden en de Vlaardingers werkelijk te laten meepraten over de Broekpolder.
Maar of de andere partijen dat willen? Waarschijnlijk niet , over 10 jaar moet je nog over de Broekpolder kunnen praten. Bijvoorkeur in de aanloop naar de verkiezingen.
Een definitieve oplossing van het probleem is niet handig.