top banner

Terug naar ArchiefStadsbelangen stemde tegen parkeernota en begroting


Stadsbelangen heeft tegen de parkeernota en de begroting gestemd.
De reden waarom is duidelijk. SBV is niet voor maatregelen die veel geld kosten en het probleem niet oplossen.
Er zijn te weinig parkeerplaatsen ondanks het feit dat de door ons voorgestelde modulaire (tijdelijke) parkeergarages in de wijken door het CDA werd overgenomen. Parkeerplaatsen voor de bewoners in de omgeving van nieuwbouw verdwijnen en komen niet meer terug. Mooie verhalen krijgen de inwoners te horen: er komen nieuwe parkeerplekken bij. Maar die parkeerplaatsen zijn alleen bestemd voor de bewoners van de nieuwe woningen. Ook komt het in de praktijk te vaak voor dat de parkeernorm voor nieuwe woningen lager is dan de huidige norm, bijvoorbeeld 1,6 per woning wordt dan 1,3 per woning. Dus opnieuw zoveel parkeerplaatsen minder in de toekomst.
Wat betreft de begroting: er wordt ook nu weer van uitgegaan dat de inwoners van Vlaardingen alle leuke ideetjes wel zouden kunnen betalen.
Een beleid uitstippelen dat de lokale lasten verlaagd en de burger verlichting in zijn portemonnee brengt is nog steeds geen uitgangspunt.

SBV wil verlaging van de lokale lasten door effici├źnter en goedkoper werken met hetzelfde serviceniveau. Daar voldoet deze begroting volstrekt niet aan.